Wil jij graag een sixpack? Lees hier alle informatie die je nodig hebt om een sixpack te krijgen!

Hoe krijg ik een sixpack?

 

3 krachtige manieren om een sixpack te krijgen voor zowel mannen en vrouwen.

Een van de resultaten van sporten die zowel mannen als vrouwen vaak mooi vinden om te hebben, is een sixpack. Maar hoe krijg je nou een sixpack en wat moet jij doen om dit te behalen?

 

 

  1. Laag vetpercentage

 

Ten eerste is het belangrijk om een laag vetpercentage te hebben. Bij mannen wordt een sixpack vaak pas zichtbaar bij een vetpercentage van ongeveer 10% en bij vrouwen bij ongeveer 18%. Hoe laag jouw vetpercentage is, kan je zien op weegschalen die geschikt zijn om dat te meten (zoals bijvoorbeeld de weegschaal in jouw sportschool).

 

Maar bij een laag vetpercentage stop het niet. Jouw lichaamsbouw heeft grote invloed op het zien van jouw sixpack (lichaamsbouw = de aanleg van jouw spieren en aanhechtingen). Daarom hebben sommige mensen een eightpack in plaats van een sixpack.

 

 

  1. Gezonde onbewerkte voeding

 

Het is belangrijk om de focus te leggen op jouw voeding. Zorg voor een gezond eetpatroon met voldoende groente/fruit en zo min mogelijk bewerkte producten (geen snoep, suikers, etc.).

 

Het is ook belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen, want die zorgen voor meer spiergroei. Dit kan bijvoorbeeld door een heerlijke smoothie, shake of ander gerecht te maken met onze Vegan eiwitpoeders bómvol superfoods. Daarnaast is het van belang dat je voldoende vezels, mineralen en vitaminesbinnenkrijgt.

 

 

  1. Training

 

Om jouw abs zichtbaar te maken, is de juiste training van belang. Om een lager vetpercentage te krijgen (af te vallen), is het goed om intensieve cardio te combineren met krachttraining.

 

Het beste is om krachttraining zo’n 2-3 keer per week te doen, zodat je geen spiermassa verliest. Wanneer je namelijk te veel cardio doet of een tijdje stopt met sporten, zal je spiermassa afnemen.

 

Natuurlijk moet je voor een sixpack ook jouw buikspieren trainen. Op YouTube zijn tal van buikspier workouts te vinden, waardoor je jouw buikspieren versterkt en definieert.

 

Om op een gezonde manier een sixpack te krijgen, ben je zo’n 6-12 maanden bezig met sport, voeding en afvallen. Wanneer je al een vrij gedefinieerd lichaam hebt, dan kan je een sixpack in 6-8 weken realiseren.