Ontdek 11 super goede ingrediënten die jou kunnen helpen om jouw spijsvertering te bevorderen. Hierdoor krijgt jouw lichaam een boost.

Welke ingrediënten zijn goed voor jouw spijsvertering?

 

Ontdek 11 ingrediënten die jou kunnen helpen om jouw spijsvertering te verbeteren!

 

Zoals misschien een aantal al weten, spelen er meerdere factoren mee bij het verbeteren van jouw spijsvertering. Denk hierbij aan voldoende drinken, langzaam eten en regelmatig bewegen. Een belangrijke factor is dan ook voeding.

 

 

Goede en slechte bacteriën

 

Jouw darmflora bevat goede en slechte bacteriën. De slechte bacteriën komen voornamelijk voort uit kunstmatige zoetstoffen en ander bewerkt voedsel.  Die slechte bacteriën zorgen ervoor dat jouw spijsvertering verslechterd, dat je een opgeblazen gevoel krijgt en wellicht ook diarree. Daarom is het erg belangrijk om jouw inname van bewerkt voedsel te limiteren.

 

Goede bacteriën zorgen er juist voor dat ons voedsel beter wordt verteerd, vitamines worden opgenomen, jouw hormonale huishouding wordt ondersteund, dat jouw immuunsysteem wordt bevorderd en nog veel meer.

 

Goede bacteriën kan je vinden in natuurlijke producten, zoals voldoende groente of fruit, en dus niet in producten met ongezonde vetten en veel suikers.

 

 

De juiste ingrediënten

 

Zie hieronder een lijst van een x aantal ingrediënten die bijdragen aan jouw spijsvertering: 

 

 • Volkoren granen > Rijk aan vezels en daarom erg goed als je last hebt van een opgeblazen gevoel, misselijkheid of winderigheid. Denk hierbij aan bruine rijst, haver en volkorenbrood. 
 • Lijnzaad > Lijnzaad maakt de darmen schoon en zorgt ervoor dat jouw spijsvertering beter verloopt. Wanneer lijnzaad breekt komt er een soort slijm vrij en dit slijm vormt een laagje in jouw darmen dat zich hecht aan afvalstoffen in jouw darmen. Dit zorgt weer voor een verhoogde darmperistaltiek en dus een verbeterde spijsvertering. 
 • Groenten en fruit > Bladgroentes, zoals spinazie of boerenkool, zijn erg goede bronnen van vezels en bevatten voedingsstoffen als foliumzuur, vitamine C, K en A. Ook diverse fruitsoorten zijn erg goed. Dit gaat om de volgende fruitsoorten: banaan, appels, bosbes, kiwi, cantaloupe, papaja en perzik.
 • Rode bieten > Bieten bevatten goede vezels, kalium en magnesium. Rode bieten zijn erg goed om problemen als constipatie te genezen. Het beste is om rode bieten rauw te eten.
 • Avocado’s > Avocado’s zijn superrijk aan vezels en bevatten ook nog is gezonde onverzadigde vetten. Dit bevordert de spijsverteringsprocessen.
 • Gember > Gember biedt veel voordelen voor de spijsvertering. Gember stimuleert de gal-, maagsap- en speekselproductie die hieraan bijdragen. Ook stimuleert het de aanmaak van spijsverteringsenzymen die ervoor zorgen dat jouw voedsel goed verteerd wordt.
 • Honing > Honing werkt lichtelijk laxerend en vocht afdrijvend en kan hierdoor dus helpen als je last hebt van je spijsvertering. Daarnaast is honing een natuurlijk probiotica met goede bacteriën als lactobacilli en bifidobacteria. Hierdoor blijft jouw darmflora in dus in balans.
 • Knoflook > Knoflook bevordert de spijsvertering en stimuleert de darmwerking. Knoflook helpt ook darmkrampen te verminderen en om de darmen te kalmeren.
 • Zoete aardappelen > Wanneer je zoete aardappelen eet met hun schil eraan, dan bevatten ze veel vezels en bevorderen ze jouw spijsvertering. Zoete aardappelen zijn ook een goede bron van koolhydraten en mangaan.
 • Kimchi > Kimchi bestaat uit gefermenteerde Chinese kool en groenten, dat wordt gekruid met knoflook en chilipasta. Kimchi bevat veel goede bacteriën die nodig zijn om een gezonde darmflora te behouden.
 • Citroenwater > Citroen bevat veel vitamine C en de combinatie van water en citroen helpt om jouw spijsvertering te bevorderen. Het beste is om lauwwarm water met citroensap te maken in de ochtend.

 

 

Vegan eiwitpoeders die jouw spijsvertering bevorderen

 

Bij Green Harvey zijn wij op de hoogte van het probleem dat sommige sporters een slechte vertering/opgeblazen gevoel krijgen van eiwitpoeders. Daarom hebben wij hier tijdens de ontwikkeling van Green Harvey op ingespeeld met de volgende ingrediënten:

 

Acacia vezels > Al onze Vegan eiwitpoeders bevatten acacia vezels. Acacia vezels bevatten voor 90% vezels en zijn een goed prebiotica voor de darmflora. Acacia vezels bevorderen een vol gevoel, is zacht voor de maag, kan constipatie verlichten en ook PDS-symptomen verminderen.

 

Spijsverteringsenzymen > Ook bevatten al onze Vegan eiwitpoeders spijsverteringsenzymen. Dit zijn enzymen die de eiwitten knippen aan het einde van de keten en in het midden van de eiwitketen waardoor je losse aminozuren overhoudt en waardoor de Vegan eiwitpoeders makkelijker opneembaar zijn. Hierdoor krijg je dus geen opgeblazen gevoel.

 

Geen lactose > Veel sporters krijgen een opgeblazen gevoel/slechte vertering van lactose in eiwitpoeders (te vinden in whey eiwitpoeders). Lactose is een melksuiker dat te vinden is in zuivel en doordat onze Vegan eiwitpoeders lactosevrij zijn, heb jij dus geen last van een opgeblazen gevoel/slechte vertering.

 

 

Momenteel beschikbaar in 3 smaken: