6 manieren om ochtendvermoeidheid te doen verdwijnen. Lees hier krachtige manieren, waardoor jij met een boost jouw dag begint.

6 manieren om ochtendvermoeidheid te doen verdwijnen

 

Zeg gedag tegen ochtendvermoeidheid met deze 6 tips! 

 

Ken je dat? Je bent net wakker, maar denkt eigenlijk ‘jeetje ik lijk wel meer moe dan toen ik ging slapen’. Dat is natuurlijk niet fijn, want zodra je wakker wordt zou je voldoende energie moeten hebben om de dag aan te kunnen.

 

Er zijn verschillende factoren die meewegen aan of jij wel of niet uitgerust wakker wordt. Is er bijvoorbeeld iets emotioneels zwaars gebeurd, dan is er een grote kans dat je daar tijdens/voor het slapen mee bezig bent en dan beïnvloedt weer hoe jij wakker wordt.

 

Hieronder zijn 6 krachtige manieren te vinden, waardoor jij zo uitgerust mogelijk wakker wordt:

 

 

 1. Zorg voor een goed slaap ritme

 

De kern in uitgerust wakker worden zit ‘em in een goed slaapritme. Een goede nachtrust heeft namelijk als voordelen:

 

 • Dat jouw concentratievermogen wordt verhoogd
 • Dat je minder snel ziek raakt
 • Dat je een positievere kijk krijgt op het leven
 • Dat je creativiteit toeneemt
 • Dat je geheugen wordt verbeterd
 • Dat je meer controle hebt over je gewicht
 • Dat je een langer en gezonder leven leidt

 

Het beste is om gemiddeld tussen de 7 tot 9 uur slaap per nacht te krijgen. Om je slaap te bevorderen, kan het waardevol zijn om voor het slapen een lekker kopje thee te drinken, een boek te lezen, je telefoon en felle lichten uit te zetten en in jouw dagboek te schrijven.

 

 

 1. Beweeg ’s ochtends

 

Om jezelf klaar voor de dag te maken, is het een aanrader om ’s ochtends ervoor te zorgen dat jouw hartslag omhooggaat. Dit is belangrijk, omdat dit direct effect heeft op een cel orgaan genaamd ‘Mitochondrion’. Mitochondrion is een cel orgaan dat fungeert als een energieomzetter. Wanneer we dus ’s ochtends bewegen, maakt ons lichaam energie aan en houdt de cellen gezond.

 

Het hoeft niet meteen een gehele workout te zijn, maar een wandeling van een kwartiertje is genoeg. De wandeling is ook nog is ontspannend en zorgt ervoor dat je jouw gedachtes op een rijtje krijgt. Met de juiste muziek is de wandeling al helemaal een genot.

 

 1. Blijf gehydrateerd

 

Vermoeidheid is een direct gevolg van te weinig water drinken, terwijl voldoende water drinken juist zorgt voor:

 

 • Een bevordering van je fysieke prestaties
 • Een bevordering van je energielevel en hersenfunctie
 • Voorkomt en verlicht hoofdpijnklachten
 • Verbeterd de stoelgang
 • Zorgt voor het functioneren van de nieren
 • Zorgt voor gewichtsverlies

 

Heb je moeite met voldoende water drinken? Maak er een routine van in de ochtend! Zet een leeg glas/bidon neer op het aanrecht de avond ervoor en vul dit gelijk zodra je beneden komt. Neem de bidon/het glas ook mee naar jouw werkplek of bank, zodat je het water in zicht hebt en je sneller geneigd bent om te drinken.

 

Maak jouw water ook leuker, door er lekkere schijfjes van fruit in te doen. Zoals bijvoorbeeld citroen, aardbei, sinaasappel of andere lekkere fruitsoorten.

 

 

 1. Start je ochtend met een kop koffie

 

Een kop koffie in de ochtend zorgt voor de nodige cafeïne om jouw dag van meer energie te voorzien. Kies de juiste bonen uit voor jouw ideale kopje koffie.

 

Niet zo’n koffie fan? Geef dan Matcha eens een kans. De cafeïne in combinatie met de L-theanine geeft je een 4-6 uur durende gelijkmatige en kalme energiestroom. Matcha heeft ook de volgende gezondheidsvoordelen:

 

 • Zorgt ervoor dat je alerter bent en je je beter kan concentreren
 • Verbeterd de hersenfunctie
 • Vertraagd de veroudering in ons lichaam, door de vele antioxidanten
 • Verhoogt de weestand door de vitaminen en mineralen: calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten
 • Helpt bij stress, omdat L-theanine een kalmerend effect heeft
 • Helpt met afvallen, omdat Matcha leptine bevat (verzadigingshormoon). Hierdoor krijgen je hersenen een seintje dat je voldoende gegeten hebt

 

 

 1. Meditatie

 

Breng jezelf tot rust en gefocust ’s ochtends door een meditatie te doen. Het is hierbij belangrijk om een diepe ademhaling te hebben. Diep ademhalingen zorgen namelijk voor een verbeterde bloedsomloop, waardoor je lichaam wordt overspoeld met de zuurstof, hormonen en voedingsstoffen die nodig zijn voor energie.

 

 1. Zorg voor superfoods in je ontbijt

 

Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen, zoals zaden, groenten en fruit, die een positief effect hebben op je lichaam. Superfoods bevatten een grote hoeveelheid vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en antioxidanten. ⁠

 

Superfoods hebben elk verschillende functies en voordelen. Zie hieronder een aantal superfoods die goed zijn om ’s ochtends te eten.

 

 • Maca Poeder

 

Maca geeft een energie boost, vermindert stress, is goed voor je hersenen, verbetert het je humeur, verhoogd de vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen, is goed voor haar, huid & nagels, is goed voor het immuunsysteem en verlicht symptomen tijdens de menopauze. 

 

 • Rode Bieten Poeder

 

Bietenpoeder kan de gezondheid van de lever ondersteunen, omdat de antioxidanten in bieten helpen het natuurlijke reinigings- of ontgiftingsproces van het lichaam te ondersteunen. Rode bieten zijn niet alleen rijk aan kalium, selenium, magnesium, ijzer, zink, foliumzuur en vitamine C, maar ze bevatten ook een enorme hoeveelheid antioxidanten waardoor ontstekingen worden beheerst. Ook kan rode biet sportprestaties en herstel verbeteren, helpt het bij een gezonde bloeddruk en de gezondheid van de hersenen. 

 

 

 • Rauwe Cacaopoeder

 

Rauwe cacaopoeder is erg gezond en heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen. Daarnaast is de rauwe cacao een goede bron van mineralen en antioxidanten en kent cacaopoeder in zijn rauwe vorm geen extra toevoegingen. Rauwe cacao bevat ook veel ijzer, waardoor er meer zuurstof in je bloed komt en je meer energie krijgt.

 

 

 • Acacia Vezels

 

 

Acacia Vezels bevatten voor 90% vezels en zijn ze geweldige prebiotica voor de darmflora. Het bevordert een vol gevoel, is zacht voor je maag, kan constipatie verlichten en ook PDS-symptomen verminderen. 

 

 • Palmvrije MCT poeder

 

MCT-vetzuren worden in het lichaam omgezet in energie. MCT-poeder verbetert het geheugen en de algehele gezondheid van de hersenen. Ook helpt MCT poeder om je immuunsysteem te versterken. Bovendien verbetert MCT poeder jouw training, omdat leucine en Vitamine D de spierkracht vergroten. Als je gewicht wilt verliezen heeft MCT poeder ook een positieve werking. Zo zorgt het ervoor dat je je sneller vol voelt, zodat je minder hoeft te eten. Het verhoogt je stofwisselingssnelheid en vermindert de omzetting van overtollige koolhydraten naar vetten. 

 

 

Alle bovenstaande superfoods zijn te vinden in alle eiwitpoeders van Green Harvey. De eiwitpoeders zijn dus een ideale toevoeging om jouw dag goed te beginnen mede door de krachtige superfoods. Verwerk de eiwitpoeders is door yoghurt, een smoothie, havermout of een shake.