5 manieren om een positieve mindset te creëren. Je leest er alles over in onze nieuwe blog.

5 manieren om een positieve mindset te creëren

 

Verbeter jouw mindset op deze 5 manieren, waardoor zowel jouw sociale/persoonlijke leven als carrière een positieve boost krijgen!

 

Een positieve mindset, waar is dat nou eigenlijk goed voor? Nou ik kan je zeggen, een heleboel. Zo heeft jouw denkwijze en houding direct invloed op jouw sociale leven, maar ook op het vlak van jouw carrière.

 

Wanneer je een positieve mindset hebt, ben je meer relaxed en denk je luchtiger over bepaalde zaken. Dit kan ervoor zorgen dat je meer gefocused jouw werk kan doen en daardoor ook nieuwe kansen aangrijpt, die wellicht wel enorm goed voor het bedrijf kunnen zijn.

 

Hieronder zijn 5 manieren te vinden die helpen bij het creëren van een positieve mindset.

 

 

 1. Law Of Attraction

 

De Law Of Attraction speelt een grote rol in het creëren van een positieve mindset. Bij de Law Of Attraction draait alles om energie. Hoe meer aandacht jij besteedt aan iets, hoe meer energie datgene geeft. En hoe meer energie je iets geeft, hoe meer datgene groeit.

 

Wanneer je dus denkt aan positieve gedachtes en manifesteert (manifesteren = verlangen en de weg die je aflegt naar het uitkomen van jouw wens) naar een positief doel, dan zal je dit aantrekken en dus ook een positieve mindset aanhouden. Er zijn een aantal oefeningen, waardoor je de Law Of Attraction traint:

 

 • Dankbaarheid > Toon dankbaarheid voor de dingen die je al hebt, waardoor je ze nog meer gaat waarderen. Dit geeft een bepaald soort rust en een fijn gevoel.

 

 • Mindfulness > Gedachtes zijn krachtig en via meditaties ga je die gedachtes observeren. Hierdoor leg je de focus op de positieve gedachtes en weet je hoe je met de negatieve gedachtes moet omgaan.

 

 • Visionboard > Hierbij maak je een bord en plak je hier onderdelen op die je wilt manifesteren. Hierdoor programmeer je je geest om die onderdelen te behalen en werk je elke dag naar die doelen toe.

 

 • Journaling > Schrijf over wat je wilt bereiken en vooral ook hoe dat dan zou voelen en wat je zou doen. Doe hier vooral ook alsof het al werkelijkheid is. Je gaat er dan onbewust naar toewerken om die doelen te bereiken.

 

 • Hou je vibratie hoog > Het is belangrijk om je goed te voelen om fijne dingen aan te trekken. Zorg er dus voor dat je goed voor jezelf zorgt (bijvoorbeeld door te gaan sporten en gezond te eten).

 

 

 1. Fysieke beweging

 

Om een positieve mindset te creëren is het belangrijk om actief te zijn. Als je namelijk voldoende sport, zit je beter in je vel. Ook maak je tijdens het sporten het hormoon endorfine aan, wat zorgt voor een geluksgevoel.

 

Endorfine heeft als eigenschap, dat pijn en stress worden onderdrukt zodat er meer plaats is voor een gelukkig gevoel. Het kan dan zijn dat je een gevoel van liefde en vrede ervaart.

 

Kies daarom ook uit wat jij leuk vindt om te doen. Er zijn vele opties mogelijk, waaronder:

 

 • Een teamsport > Bij een teamsport combineer je hard trainen en wedstrijden spelen met het gezellige aspect.

 

 • Hardlopen > Bij hardlopen kan je jezelf uitdagen met bepaalde tijden en snelheden. Tijdens hardlopen kan je je hoofd goed leegmaken en wordt je conditie verbetert.

 

 • Krachttraining > Bij krachttraining daag je jezelf uit om steeds zwaardere gewichten te gebruiken met bepaalde oefeningen en ook het aantal herhalingen te verhogen. Krachttraining zorgt voor meer spiergroei en dat je dus sterk wordt.

 

 • HIIT-training > HIIT (High Intensity Interval Training) is een zware trainingsvorm van 20-60 minuten wanneer je zeer intensieve inspanning afwisselt met pauzes van enkele seconden tot enkele minuten. Door HIIT verbetert je conditie, spierkracht, bloedvaten, gewicht, longen en bloedwaarden.

 

 • Pilates > Pilates is een training, waarbij je houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het versterkt en rekt je spiergroepen, waardoor je een sterk maar ook soepel lichaam krijgt.

 

 

 1. Voldoende slaap

 

Om te zorgen voor een positieve mindset, is het belangrijk dat je voldoende slaap krijgt. Zodra je niet genoeg slaapt, heeft dit direct invloed op jouw energie, concentratie, libido, prikkelbaarheid en gewicht. Hoe minder je slaapt, hoe meer je lichaam het eetlustopwekkende hormoon ghreline aanmaakt. Daardoor neemt je eetlust toe en verlang je meer naar vetten en koolhydraatrijke voeding.

 

Elk mens heeft zo’n 7 à 8 uur slaap nodig per nacht. Iedereen is anders, dus de een zal aan 7 uur genoeg hebben en de andere meer dan 8 uur. De voordelen van voldoende slaap zijn reuze en dragen bij aan een positieve mindset.

 

 

 1. Gezond eetpatroon met superfoods

 

Om lekker in je vel te zitten, is het van belang dat je een gezond eetpatroon aanhoudt. Een gezond eetpatroon, is een eetpatroon met goede voedingstoffen (eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen, vezels en voldoende vocht). Denk hierbij aan voldoende groente en fruit en juist zo min mogelijk bewerkte producten.

 

Met goede voeding voel je je fitter en heb je een kleinere kans op diabetes en ziekten van jouw hart en bloedvaten, zoals een beroerte of een hartaanval.

 

Het is goed om zo min mogelijk bewerkte suikers te eten, aangezien dit ervoor zorgt dat jouw bloedsuikerspiegelerg omhooggaat. Jouw lichaam moet vervolgens weer insuline aanmaken om dit te stabiliseren en dit is niet goed voor onder anderen jouw energielevels. Wanneer je toch graag iets van zoetigheid wilt eten/drinken, dan is het beste om de natuurlijke zoetstof Stevia te gebruiken. De voordelen van Stevia lees je in ons recent gepubliceerde blog.

 

Ook heb je veel baat bij superfoods. Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen, zoals zaden, groenten en fruit, die een positief effect hebben op je lichaam. Superfoods bevatten een grote hoeveelheid vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en antioxidanten. Andere gezonde voedingsstoffen bevatten zo’n 2 tot 3 eigenschappen, maar superfoods bevatten maar liefst 12 of meer gezonde superfoods. Superfoods zijn dus een verzameling van krachtige en voedzame voedingsmiddelen met een buitengewone hoeveelheid voedingsstoffen.

 

Superfoods zorgen voor een verbetering van jouw immuunsysteem, hersenfunctie, energie, humeur, libido, sportprestaties, huid, haar en nagels. Een aantal goede superfoods zijn bijvoorbeeld: Matcha, Maca, Rode Bieten Poeder, Rauwe Cacao Poeder, Acacia Vezels en nog veel meer.

 

Al onze Vegan eiwitpoeders bevatten een geselecteerd aantal krachtige superfoods die dus naast de basis van bruine rijsteiwit en erwten eiwit (zorgen voor meer spiergroei en herstel), zorgen voor diverse krachtige gezondheidsvoordelen.

 

 

 1. Socializen

 

Om een positieve mindset te creëren is het van belang om jezelf te omringen met de mensen waarvan je houdt. Plan ook echt quality time in met je vrienden en geliefden om lekker bij te praten en leuke dingen met elkaar te doen.

 

Als je namelijk met de juiste mensen bent, ga je ontspannen en lach je veel waardoor je je lekker in je vel voelt. Dit geeft dan ook weer meer energie en geluk.