Wat is de beste tijd om eiwitpoeder te gebruiken? Lees hier alles over in onze blog.

Wat is de beste tijd om eiwitpoeder te gebruiken?

 

Wat is de beste tijd om eiwitpoeder te gebruiken op basis van welk doel je hebt? Ontdek het in deze blog en zie meer fitness resultaten! 

Eiwitpoeder is een macronutriënt, wat betekent dat het in grote hoeveelheden voorkomt en energie levert. Eiwitten bevatten aminozuren die vele processen in jouw lichaam ondersteunen, zoals het vervoer en opslag van de voedingsstoffen, de spijsvertering en de energieproductie.

 

Naast dat de eiwitten dus een macronutriënt zijn, zorgen de eiwitten voor spiergroei, sterkere botten, meer energie, een gezond gewicht, goede stofwisseling en een sterk immuunsysteem. Oftewel, een niet te ontbreken onderdeel van jouw voeding.

 

 

Waarom eiwitpoeder gebruiken?

 

Eiwitpoeders zijn goed voor sporters die hun sportprestaties naar het volgende niveau willen brengen. Eiwitpoeders zijn gemakkelijk te verwerken en mee te nemen naar waar jij maar wilt in bijvoorbeeld een shake beker of een bakje. Ook zorgen eiwitpoeders ervoor dat je langer een vol gevoel behoudt, wat kan zorgen voor gewichtsverlies/-behoud.

 

Voor sporters is het belangrijk dat er een eiwitpoeder van hoge kwaliteit wordt gekozen. Dan zullen de beste gezondheidsvoordelen naar voren komen, zoals meer spiergroei, sneller herstel van spieren en een betere opname van de voedingsstoffen.

 

 

Wat is de beste tijd om eiwitpoeders te gebruiken?

 

In de fitness wereld zijn er veel verschillende fitness doelen die je kunt nastreven. Om precies te weten wat de beste tijd is om een eiwitpoeder te gebruiken, het is het belangrijk om te kijken naar het doel dat jij hebt.

 

 

Doel 1: Spieropbouw

 

Er zijn veel verschillende meningen over wat de beste tijd is om eiwitpoeders in te nemen voor spiergroei. Afgaand op de National Society of Sports Nutrition, is het beste om eiwitpoeder binnen 2 uur na jouw workout in te nemen.

 

Dit komt omdat binnen die 2 uur je spieren klaar zijn om voedingsstoffen op te nemen die spiergroei & herstel bevorderen. Buiten dit tijdsframe, zal dit minder het geval zijn.

 

Lees hier onze specifieke blog over hoe jij meer spiergroei krijgt.

 

 

Doel 2: Gezond gewichtsverlies

 

Jouw stofwisseling kan verhoogd worden door eiwitpoeder, terwijl je je eetlust in bedwang houdt. Eiwitpoeder zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel behoudt, waardoor je minder gaat snacken.

 

Daarom is het goed om eiwitpoeder in de ochtend te gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie/yoghurt, zodat je tot aan de lunch een vol gevoel hebt, of door eiwitpoeder te gebruiken als snack gedurende de dag (bijv. gezonde muffins of door yoghurt).

 

 

Doel 3: Prestatie en herstel verbeteren

 

De beste tijd om eiwitpoeder in te nemen om prestatie en herstel te verbeteren, is voor of na jouw workout in combinatie met koolhydraten. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jouw prestatie, herstel en spierpijn de dag erna minder is. Hierdoor kan je frequenter sporten en behaal je jouw fitness doelen sneller.

 

Probeer bijvoorbeeld eens heerlijke & vezelrijke Cookie Dough Havermout!

 

 

Hoe kan Green Harvey helpen?

 

Alle eiwitpoeders van Green Harvey bevatten alle essentiële aminozuren. Ons lichaam gebruikt 20 aminozuren, maar 9 hiervan kunnen wij zelf niet aanmaken. Dit zijn de essentiële aminozuren en deze moeten we dus uit onze voeding halen. Wanneer een eiwitbron ‘compleet’ is, houdt dit in dat deze alle 9 aminozuren bevat.

 

De aminozuren zorgen ervoor dat spiergroei en sneller herstel wordt bevorderd. Naast dat alle Vegan eiwitpoeders een ‘compleet eiwit’ zijn, bevatten de eiwitpoeders 7-8 krachtige superfoods als Maca poeder, rauwe cacaopoeder en nog veel meer. De superfoods zorgen voor een verbetering van huid, haar, immuunsysteem, energie, hersenfunctie en sportprestaties.

 

Vele sporters hebben ook last van een opgeblazen gevoel door eiwitpoeders, maar mede door de spijsverteringsenzymen en acacia vezels zorgen onze eiwitpoeders ervoor dat je geen opgeblazen gevoel ervaart.

 

Naast het opgeblazen gevoel dat je van sommige andere eiwitpoeder merken kan krijgen, kan lactose in whey proteïne ook een boosdoener zijn. Dit kan voor huidproblemen, hoofdpijn en vermoeidheid zorgen. Al onze eiwitpoeders zijn lactosevrij en door bovenstaande redenen is het dus extra belangrijk om een plantaardige eiwitpoeder te kiezen.

 

De lean protein lijn van Green Harvey is speciaal ontwikkeld voor een gemakkelijke spijsvertering (zonder opgeblazen gevoel) en maximale opname van voedingsstoffen. Hierdoor kunnen de beste fitness doelen worden behaald. Beschikbaar in drie heerlijke smaken: Berrylicious, Vanilla & Cookie Dough.