Meer spiergroei door de krachtige mind-muscle connection! Ontdek hier de manieren hoe je dit gaat behalen.

Wat is de mind-muscle connection en wat zijn de voordelen?

 

Meer spiergroei door de krachtige mind-muscle connection!

 

De term ‘mind-muscle connection’ wordt steeds bekender in de fitness wereld en is eigenlijk een niet te ontbreken onderdeel. Wellicht heb je er zelf wel is van gehoord of vraag je je nu af ‘hoe werkt dat dan?’ of ‘wat is het nou precies?’. Dat gaan we je hieronder duidelijk uitleggen!

 

 

Wat is de mind-muscle connection?

 

Bij de mind-muscle connection denk je tijdens de oefening specifiek aan de spier die je momenteel aan het trainen bent. Doe je bijvoorbeeld een bicep curl, dan zorg je ervoor dat je mentale focus ligt bij jouw bicep. Hierdoor ben je jouw spieren tijdens het trainen bewust aan het aansturen en activeren. Dit zorgt er uiteindelijk weer voor dat je jouw spieren tot het uiterste kan drijven en maximale spiergroei kan verwezenlijken.

 

Als jij je spieren wilt aanspannen, dan moeten je hersenen namelijk eerst een signaal afgeven naar die desbetreffende spier. Dit zorgt ervoor dat je spier (extra) samentrekt.

 

 

Wat zijn de voordelen?

 

  1. Meer resultaat bij krachttraining

 

Wanneer je je tijdens een oefening focust op de desbetreffende spiergroei, dan kan je jouw spieren meer laten werken en zie je dus sneller resultaat. Bijvoorbeeld: Leg de focus tijdens pull-ups op jouw rug en niet zozeer op jouw armspieren, omdat jouw rugspieren tijdens pull-ups het meeste werk moeten doen.

 

  1. Minder kans op blessures

 

Het is belangrijk om een goede mind-muscle connection te hebben, zodat je kan vertrouwen op hoe jouw spieren werken. Hierdoor wordt jouw coördinatie verbeterd en neem je sneller de juiste houding aan tijdens een oefening.

 

  1. Mindfulness

 

Wanneer je actief bezig bent met de mind-muscle connection in jouw lichaam tijdens het trainen, dan heb je een duidelijke focus en raak je niet snel afgeleid. Je bent erg bezig met het aanvoelen van jouw spieren tijdens de oefeningen en hierdoor raak je geestelijk in een mindfulness status. Dit zorgt er weer voor dat je in het nu leeft en een gezonde bewuste ervaring hebt tijdens het sporten.

 

 

Hoe pas je de mind-muscle connection toe?

 

  • Piekcontractie > Dit houdt in dat als je bijvoorbeeld Hip Thrusts aan het doen bent, je de houding als je boven bent even een paar seconden vasthoudt zodat je extra spanning zet op je spieren en de spier ook echt voelt.

 

  • Statische oefeningen > Wanneer je een statische oefening uitvoert, dan moet je langere tijd in een goede houding blijven staan. Zo’n oefening is erg goed om de mind-muscle connection te trainen.

 

  • Evenwichtsoefeningen > Bij evenwichtsoefeningen ben je je bewust bezig met jouw lichaam om balans te houden, waardoor je mind-muscle connection ook wordt verbeterd.

 

  • Isolatieoefeningen > Dit zijn oefeningen, waarbij je slechts één spier traint zoals bij een bicep curl. Doordat je een isolatieoefening uitvoert, kan je je volledig concentreren op die spier en wordt de mind-muscle connection verbeterd.

 

Naast het focussen op de mind-muscle connection, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen wanneer je hebt getraind. Ontdek hiervoor onze Vegan eiwitpoeder met diverse superfoods, waardoor jij profiteert van hoogwaardige eiwitten én de voordelen van superfoods.