Superfoods: waar zijn ze goed voor? Lees hier alles over de krachtige superfoods die wij gebruiken in de Vegan eiwitpoeders van Green Harvey.

Superfoods: Waar zijn ze goed voor?

 

Wat kunnen superfoods voor jou betekenen? Ontdek het hier!

Wil jij aanzienlijk meer energie door de dag heen? Je sportprestaties verbeteren? Een verbetering van haar, huid en nagels? En bovendien een versterking van jouw immuunsysteem? Dan zit je met superfoods bij ons aan het juiste adres!

Superfoods zijn momenteel populairder dan ooit, maar de ene superfood is de ander natuurlijk niet. Wat superfoods zijn, wat voor krachtige werking ze hebben op jouw lichaam en hoe de superfoods te verwerken zijn, ontdek je in dit artikel. 

 

Wat zijn superfoods?

Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen, zoals zaden, groenten en fruit, die een positief effect hebben op je lichaam. Superfoods bevatten een grote hoeveelheid vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en antioxidanten. Andere gezonde voedingsstoffen bevatten zo’n 2 tot 3 eigenschappen, maar superfoods bevatten maar liefst 12 of meer gezonde superfoods. Superfoods zijn dus een verzameling van krachtige en voedzame voedingsmiddelen met een buitengewone hoeveelheid voedingsstoffen.

 

Superfoods staan bekend om:

 • Verbetering van je sportprestaties
 • Verbetering van je immuunsysteem
 • Verbranden van calorieën, omdat ze de stofwisseling verbeteren
 • Verjongen van je huid, doordat ze veel antioxidanten en vitamine C bevatten
 • Vermindert risico op kanker en beschermt je hart

 

Een aantal superfoods en hun werking op een rijtje

 

Erwten Eiwit Isolaat

Dit is een hoogwaardig eiwit dat spieropbouw en herstel stimuleert. Het reguleert de bloedsuikerspiegel, is licht verteerbaar, heeft een hoog aminozuurgehalte en is een bron van vitamine D, E en K.

 

Bruine Rijst Eiwit

Dit is een hoogwaardig eiwit dat spierherstel en spieropbouw stimuleert. Het bevat essentiële aminozuren, is hypoallergeen, licht verteerbaar, helpt bij gewichtsbeheersing en wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen

 

Palmvrije MCT Poeder

MCT-vetzuren worden in het lichaam omgezet in energie. MCT-poeder verbetert het geheugen en de algehele gezondheid van de hersenen. Ook helpt MCT poeder om je immuunsysteem te versterken. Bovendien verbetert MCT poeder jouw training, omdat leucine en Vitamine D de spierkracht vergroten. Als je gewicht wilt verliezen heeft MCT poeder ook een positieve werking. Zo zorgt het ervoor dat je je sneller vol voelt, zodat je minder hoeft te eten. Het verhoogt je stofwisselingssnelheid en vermindert de omzetting van overtollige koolhydraten naar vetten. 

 

Maca Poeder

Maca poeder bevat bijna alle essentiële aminozuren en een grote hoeveelheid vitaminen zoals vitamine A, B1, B2, B3 en C.  Ook is Maca rijk aan meer dan 15 mineralen zoals ijzer, magnesium, zink en calcium. Ijzer in Maca helpt bij het herstellen van rode bloedcellen, wat bevorderlijk is bij bloedarmoede en hart- en vaatziekten. Calcium in Maca zorgt ervoor dat de gezondheid van de botten wordt bevorderd, omdat calcium hier een essentiële voedingsstof voor is.

 

Daarnaast zorgt Maca poeder voor:

 • Een energie boost
 • Vermindert stress
 • Is goed voor je hersenen
 • Verbetert het je humeur
 • Verhoogd de vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen
 • Is goed voor haar, huid & nagels
 • Is goed voor het immuunsysteem
 • Verlicht symptomen tijdens de menopauze

 

Lees hier onze blog over de specifieke voordelen van Maca poeder.

 

Acacia Vezels

Acacia Vezels bevatten voor 90% vezels en zijn een geweldig prebioticum voor de darmflora. Het bevordert een vol gevoel, is zacht voor je maag, kan constipatie verlichten en ook PDS-symptomen verminderen.

 

Hoe gebruik je superfoods?

Superfoods zijn gemakkelijk te verwerken in smoothies, yoghurt, havermout of kwark. Je kan kiezen voor losse superfoods, zoals alleen Maca poeder, maar je kan ook kiezen voor een product waarin meerdere superfoods zijn verwerkt, waardoor je nog meer gezondheidsvoordelen ervaart. Een product met meerdere superfoods erin verwerkt is bijvoorbeeld de Vegan eiwitpoeder lijn van Green Harvey! In elke eiwitpoeder zit gemiddeld zo’n 8-10 superfoods. Alle superfoods die hierboven zijn benoemd zijn ook verwerkt in de eiwitpoeders.

De eiwitpoeders met vele superfoods zorgen dus o.a. voor meer energie, geen opgeblazen gevoel en een verbetering van jouw sportprestaties. Er zijn momenteel 3 heerlijke smaken: Berrylicious, Cookie Dough en Vanilla die allemaal gluten-, zuivel- en sojavrij zijn.