Wat is de kracht van onze Vegan proteïnes bómvol superfoods? Je leest er alles over in onze blog.

De kracht van Vegan proteïnes bómvol superfoods

 

Waar moet je nou op letten om de juiste proteïne te vinden die jouw dag een boost geeft?

Je op je best voelen van binnen en buiten. Tuurlijk! Sporten maakt daar onder andere een onderdeel van uit. En bij een actieve levensstijl hoort ook de juiste voeding voor jouw spieren & algehele gezondheid. Maar waar moet je nou op letten om de juiste proteïne te vinden die jouw dag een boost geeft?

 

Wanneer proteïnes gebruiken?

 

Proteïnes kunnen door het hoge eiwitgehalte goed na je workout ingenomen worden, maar ook tijdens het ontbijt, door de proteïnes te verwerken in yoghurt, kwark, smoothies, havermout etc. Doordat de proteïnes dus ook veel superfoods bevatten die garant staan voor het verhogen van energie en andere voordelen, krijgt jouw dag direct een boost. Last van een middagdip? Gebruik dan de proteïnes in de middag.

 

  1. Kies voor plantaardige proteïne

 

Bij het kiezen van een proteïne is er vaak de optie om of voor eiwitten op basis van zuivel (wei-eiwit of caseïne) of voor een plantaardige proteïne te kiezen. Wat doorslaggevend voor de keuze kan zijn is dat zowel caseïne als wei-eiwit een bijproduct zijn van de kaasproductie en daarom goedkoop en direct beschikbaar zijn. Ook bevatten caseïne en wei-eiwit melksuiker genaamd ‘lactose’. Dit kan zorgen voor slechte vertering, hoofdpijn, puistjes en lage energie.

 

Bij plantaardige proteïne is er een veel lagere kans op deze intoleranties, waardoor alle goede voedingswaarden ook veel beter kunnen worden opgenomen. Een combinatie van bruine rijsteiwit en erwten eiwit isolaat zorgen voor een hoog eiwitgehalte in bijvoorbeeld de Vegan proteïnes van Green Harvey (19 gram per portie). Hier zijn veel superfoods in verwerkt en ook zijn de proteïnes gluten-, zuivel- en sojavrij.

 

Voordelen proteïnes Green Harvey:

 

  • De proteïnes bevatten spijsverteringsenzymen, wat een goede vertering stimuleert en dus ook een nog sterkere opname van voedingswaarden.
  • Geen opgeblazen gevoel door o.a. de spijsverteringsenzymen.
  • Perfect voor het opbouwen van lean muscle en ervaar sneller spierherstel.
  • Hoog in antioxidanten, vitamines en mineralen.
  • Verhoogt jouw beauty, sportprestaties en energielevels.

 

  1. Kies voor toegevoegde superfoods

 

Naast een hoog eiwitgehalte in een proteïne is er zoveel meer uit een proteïne te halen waardoor onder andere jouw huid, haar, nagels, hormonen, humeur, immuunsysteem en energielevels nog beter worden. Dit komt omdat er in superfoods veel antioxidanten, mineralen en vitamines zitten die ervoor zorgen dat jij je steeds beter gaat voelen in jouw fitnessreis.

 

Een aantal krachtige superfoods die voor deze voordelen zorgen: Maca poeder, Cacaopoeder, Rode Biet poeder, Acacia vezels (90% vezels en dus langer een vol gevoel), guargom, stevia.

 

Lees hier waar de superfoods precies goed voor zijn.  

 

  1. Geen toegevoegde suikers

 

Wanneer je jouw sportprestaties wilt verhogen en een boost voor jouw gezondheid zoekt door het gebruik van goede superfoods, is het beste om te kiezen voor een proteïne waar geen toegevoegde suikers zijn toegevoegd. Als er een hoog gehalte suiker zit in een proteïne bereik je niet de gewenste resultaten die je voor ogen hebt en bovendien is dit nergens voor nodig. De proteïnes Berrylicious, Cookie Dough & Vanilla smaken stuk voor stuk heerlijk zoet en zijn 100% natuurlijk. Dit komt door de natuurlijke smaken en het gebruik van een natuurlijke suiker genaamd stevia (0,2 gram per portie).

 

Ook komen de smaken nog steeds goed naar voren wanneer de proteïnes worden verwerkt in diverse recepten. Voeg de proteïnes bijvoorbeeld eens toe aan plantaardige melk, yoghurt, kwark of smoothies! Daar houdt het echter niet op… Er zijn nog vele andere manieren om de proteïnes te verwerken. Kijk voor inspiratie op de receptenpagina van Green Harvey. 

 

  1. Bevorder darmgezondheid

 

Zoals hierboven al benoemd zijn er vele superfoods toegevoegd aan de proteïnes die bovendien darmgezondheid bevorderen. Zo bevatten acaciavezels voor 90% vezels en zijn ze geweldige prebiotica voor de darmflora. Het bevordert een vol gevoel, is zacht voor je maag, kan constipatie verlichten en ook PDS-symptomen verminderen. Ook de spijsverteringsenzymen zijn super goed om te hebben in een proteïne. Hierdoor wordt de kans op een opgeblazen gevoel en slechte vertering nog meer verminderd.

 

Bruine rijsteiwit en erwten eiwit isolaat bevatten essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft. Het is belangrijk voor processen in jouw lichaam, zoals onder andere spiergroei en herstel. Hierdoor zijn de proteïnes van Green Harvey dus een ‘compleet’ eiwit. Ons lichaam gebruikt namelijk 20 aminozuren, maar 9 hiervan kunnen wij zelf niet aanmaken. Dit zijn de essentiële aminozuren en deze moeten we dus uit onze voeding halen. Wanneer een eiwitbron ‘compleet’ is, houdt dit in dat deze alle 9 aminozuren bevat en dat is bij de proteïnes van Green Harvey dus het geval. Iedereen ervaart hierdoor de beste voordelen, want de proteïnes worden dan makkelijk verteert en beter opgenomen door het lichaam. 

 

Bekijk hier 8 manieren om jouw spijsvertering te bevorderen.

 

 

Klik hier om de Vegan proteïnes bómvol superfoods van Green Harvey te bekijken en ontdek zelf de gezondheidsvoordelen!